ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Kijin Kitaur
Country: Madagascar
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 12 October 2016
Pages: 318
PDF File Size: 12.10 Mb
ePub File Size: 5.68 Mb
ISBN: 351-3-31321-724-2
Downloads: 92085
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Togami

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

L-am intrebat da- ca un ragaz de trei saptamani era suficient; mi-a constantun ca era prea mult Asa inc5t, cu cat se comprimau preturile, cu ata sc5dea creditul t5rii, si cu cat sc5dea creditul Orli cu atat sc5dea si valuta monetark si astfel Inca o data preturile. Goga argetpianu luase parte la sindrofia de la Coanda nefiind in Bucuresti, dar aflase despre cele intarnplate inainte si probabil ca ghicea qi pe cele ce aveau sa se intample, caci mi-a trimis randurile pe care le reproduc pentru c oglindesc starea lui sufleteasca: Am povestit deja cum 1-a adus Grigore Filipescu sa se impace cu mine.

S-ar fi format in acest caz tin Guvern Averescu-Maniu, sau Averescu-Vaida in care, in loc sa conduc5 ardelenii neexperimentati, am fi condus noi. Intr-adev5r, pan5 nu izbucnise criza in Partidul Poporului, am avut mai multe conferinte cu Averescu in care am vrut s conving CA formulele mele dau singura solutie rational5 cinstantin economice ce preocupau pe toti.

Eu imi aranjasem un birou alaturi de al lui Argetoiank si-mi petreceam ziva acolo. Tot ce pot sa spun, din cat 1-am frecventat, e ca a fost un om foarte cumsecade, un patriot, un gentleman, un om cinstit, dar cel mai formidabil pisalog din cati am cunoscut.

Daca toate partidele s-ar fi prezentat in meorii, n-ar fi avut www. Mitilineu i Carp mi-au marturisit c dadeau seama de greutatea ce le sta in drum: Cele ce s-au petrecut ins5 in gedinta de ieri intrec orke inchipuire.

ARGETOIANU MEMORII PDF

Omul Rdspunderilor ajuns randas la tocari, iat5 pan5 unde ne coboraser5m. Cantacuzino e de bun5 credint5, dar se insea Am fost impreun5 cu Alexandru Perieteanu, nu numai cei dintai, dar singurii2 care am cerut in anii, stabilizarea monetath. Inainte de a vorbi cu mine, a vrut s5 se asigure de sef, fie si numai ca s5 ma pun5 in fata unui fapt implinit.

  ABRAMO HEFEZ ELEMENTOS DE ARITMTICA PDF

Combinasem cu Buricescu2 aceasta lista de oratori: Pracut a fost si drumul, de la Bucuresti la Paris. Niciodata de la incoace, tara n-a trecut printr-o primejdie lanntrica mai mare.

Constantin Argetoianu

Contactele utile cu lumea, cu adevaratii conducatori politici, cu corpul diplomatic, cu reprezentantii agriculturii, comertului si industriei trinitate clasica ce nu fusese contsantin in acele vremuri le tineam eu si zi de zi trebuia sa restabilesc in constiinta sefului” argetoianj valorilor omenesti si adevaratele raporturi poJitice, sociale si economice alta trinitate!

Dup5 primirea mea triumfal5 in Gara de Nord, raporturile dintre Averescu qi mine au fost de fapt rupte. Ardelenii erau convinsi in de marea lor superioritate asupra noastra, dar ca toti oamenii noi se cam speriau de raspundere.

Interesul public a sazut desigur in timpul din urm5 fat5 de cateva din aceste probleme. Tilica Ioanid a fost in scurta lui viata a murit relativ tank, de inim5 o aparitie sui generis” pe orizontul nostru politic. Cum nu era insa pornita nici inecata in venin, nu mi-a fost greu sa o conving ca eram nevinovat Cu Maniu si cu Partidul National din Ardeal avusesem totdeauna cele mai bune raporturi personale.

Nunuca Protopopescu rn-a poftit o data cu el la mass, in trei, si mi-am fScut cruce auzindu-1 vorbind! Mai ales inaproape toti ovreii s-au dedat la propaganda’ comunistd, de la cel de pe uring tartan pada’ la bancherii milionari, ca Ciprut si Aristid Blank.

Conformandu-se instructiunilor lui Bratianu, Vaitoianu a format un Guvern compus numai din generali, un Guvern care a limas de pomina prin ridicolul s5u, caci pana atunci ne ferise Dumnezeu de fanteziile regale pe care M. Pentru realizarea unui asemenea grup politic, trebuia sa strang intr-un singur manunchi partidele care dominau opinia public5. Vreau numai s5 subliniez dou5 lucruri: Iorga a skit ca ars, cand i s-a prezentat de Madgearu si de Mihalache propunerea de colaborare.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – PDF Free Download

Marghiloman i cu atat mai putin dl. Am luat contact cu Mihalache, dar de data asta n-am mai gasit pe invAtatorul sfios si modest care refuza un scaun in cabinetul meu din strada PAcurari, ci pe un semi-cult artAgos, care mA omora cu teoria, cu democratia si cu drepturile imprescriptibile ale celor multi”.

  HTML5 AND CSS3 SASHA VODNIK PDF

Ne facusem de rds!

Cu ancheta a insarcinat pe Oromolu, guvernatorul Bancii Nationale. Tot asa s-a intimplat cu Iunian, considerat multA vreme ca seful nostru la Gorj; cu Madgearu, fost secretar general la Industrie in Ministerul Averescu dinsi cu alti citiva, cAci cu constantn nu erau multi. Conversatia mea cu Xeni n-a avut bineinteles nici o unnare. Nu uitasem hoffirfirea partidului dvs. Fiindc5 s-a considerat moneta noastr5 ca normald 0 sc5derea valutar5 a leului ca trecdtoare, s-au comprimat preturile la exces nebunia preturilor maximale i s-au redus bugetele la sume ridicole.

Peste tot ce desparte pe acei care inteleg ceva in haosul creat prin acumularea tuturor greselilor trebuie gasit mijlocul unei actiuni pozitive. La sfarsitul mesei i-am mai dat un prilej de incantare.

Din aceasta lupt5 comunA ar fi ie0t un Guvern zrgetoianu i fuziunea era gata! Ce mare greqeala am f5cut la Ia. S-a dus la Averescu. Cu constituirea Parlamentului ales sub Vgitoianu si cu alcStuirea Guvernului Vaida, s-a inscgunat si in Romania intregit5 anarhia politic5 si minciuna. Prirnirea ce mi s-a facut in Gara de Nord nu rn-a incalzit, dar rn-a multumit. Batandu-se cu pumnii in piept a declarat ea’ pentru prima ma in viata lui va fi indisciplinat!

Dac5 a fi putut prevedea Ca Regele Ferdinand urma sa” dispara in cconstantin Ionel Bratianu cateva luni dup5 dansul, desigur c5 n-as fi alergat dup5 potcoave de cai morti in Acolo am gasit pe Take lonescu, palid si deprimat. Ca nu urmaream ca altii scopuri personale, am dovedit-o primind in lunile unn5toare nu un set ci doi, in nadejdea sa ajung la ceva pe terenul realiz5rilor.

DupA cum s-a dovedit in alegeri, cantacuzinistii nu mai existau in Ialomita. Congresul de la Sibiu fusese opera mea; eu fusesem animatorul lui.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. Cinstea mea este mai presus de calomniile unui netrebnic, imi pare r5u ca nu v-ati dat seama de acest lucru.